Главният епидемиолог на Швеция Андерс Тегнел, автор на шведската стратегия за

...
Главният епидемиолог на Швеция Андерс Тегнел, автор на шведската стратегия за
Коментари Харесай

Швеция: Въпреки многото починали, стратегията ни срещу коронавируса е правилна

 Главният епидемиолог на Швеция Андерс Тегнел, създател на  " шведската тактика " за отбягване на строги ограничения при пандемията от ковид, твърди, че тя е била вярна, въпреки че измежду скандинавските страни точно в Швеция има най-вече инфектирани и умряли от вируса.

До момента смъртните случаи в страната са 4 пъти повече по отношение на Дания и 9 пъти - по отношение на Норвегия. Засега смятам, даже имайки поради многото умряли, че ( " шведската стратеги " - бел.ред.) сработи ", съобщи епидемиологът пред италианската организация АNSA. Той добави, че затварянето на страната, където към този момент има над 3600 смъртни случая, " не би довело до особена разлика ".

Всяка гибел носи голямо оскърбление, извънредно е да виждаш да умират толкоз доста хора, само че има редица други аспекти, които би трябвало да се имат поради при оценката на сходна тактика, като да вземем за пример обществената щета в дълготраен проект, акцентира Тегнел.

Сред най-засегнатите от ковид в Швеция се оказаха домовете за възрастни хора. Наистина вярвахме, че нашите старешки домове ще се оправят по-добре при недопускането на заболяването, в сравнение с в реалност се оказа, призна епидемиологът, само че подсети, че подобен проблем са имали и други страни. По последни данни в Швеция към този момент има над 30 000 инфектирани с ковид, а смъртните случаи са 3 698.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР